Wielka Włoska Siesta w Forni Rossi
12.04.2024 10:11:45
Kolacja degustacyjna, którą zaserwował Jakub Reszka z zespołem w Forni Rossi to była prawdziwa uczta zmysłów. Wieczór rozpoczął sam szef Reszka witając gości, którzy zasiedli przy jednym, wielkim stole.
Pierwszą przystawką było carpaccio z bresaoli, zaraz po nim małża świętego Jakuba. W roli intermission wystąpił sorbet bazyliowy, by zaraz po nim goście mogli kosztować wybitnego ravioli oraz ossobuco w towarzystwie takich pyszności jak fondant ziemniaczany, krokiet z włoskiej kapusty, demi glace cielęcy i warzywa okopowe. Zaraz po kolacji na sali zgasły światła i dosłownie wjechało wielkie tiramisu.
To był wieczór wyjątkowy, tak jak wyjątkową osobą jest Jakub Reszka. Oczywiście nie mogło zabraknąć nas i nowych relacji, które są fundamentem naszej działalności. Taką na pewno będzie znajomość z kucharzem nietuzinkowym i osobowością telewizyjną – Andrzejem Polanem.
Wieczór dopełniły koktajle od Saturday Gin a za oprawę muzyczną odpowiedzialny był Konrad Bebiołka.
Zapraszamy do galerii zdjęć z tego wydarzenia! Fot. Agata Jesse Obiektywnie